İNGİLTERE'NİN AVRUPA BİRLİĞİNDEN AYRILMA (BREXİT) REFERANDUMU ETKİLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Tarih: 15.06.2016

23/06/2016 Perşembe günü İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma (Brexit) referandumundan dolayı öncelikle GBP ve EUR bazlı pariteler olmak üzere diğer paritelerde volatilitenin artmasına bağlı olarak alım-satım fiyat aralıklarının açılması, derinliğin kaybolması ve buna bağlı olarak fiyat oluşmaması (N/A) ve / veya  hızlı fiyat hareketlerinden dolayı ekranda görünen fiyatlara bağlı likiditenin emirlerinizin çok farklı fiyat seviyelerinden gerçekleşmesine neden olması durumları söz konusu olabilir.

Bu durumdan en az etkilenmeniz için bekleyen ve açık emirlerinizi belirtilen tarihe kadar gözden geçirmeniz, taşıdığınız pozisyon büyüklüğünüzü azaltmanız ve /veya teminat miktarınızı artırmanız gerektiğini önemle hatırlatırız.

Sorun ya da sorularınız için 0216 687 77 40 numaralı telefon numarasından kurumumuz yetkililerine ulaşabilirsiniz.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (Kurul) 13.06.2016 tarih ve 19 sayılı toplantısında alınan karar  gereğince yayımlanması gereken duyuru metni aşağıda yer almaktadır.

Saygılarımızla.

DUYURU METNİ

İngiltere’de 23.06.2016 tarihinde gerçekleştirilecek Avrupa Birliği Referandumuna (Brexit Referandumu) ilişkin oylamanın kaldıraçlı alım satım işlemlerini konu paritelerde volatilite oluşturması ihtimali dikkate alınarak işlem yapmaya yetkili aracı kurumların  ve yatırımcıların ihtiyatlı ve basiretli olmaları gerektiği hususunda bilgilendirmeleri uygun görülmektedir.

Kamuoyuna  saygı  ile duyurulur.

T.C Başbakanlık

Sermaye Piyasası Kurulu