KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Tarih: 05.10.2016

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Şirketimiz Anadolu Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. 7 Nisan 2016 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 Sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” uyarınca, “Veri Sorumlusu” sıfatını taşımaktadır.

Şirketimiz “Veri Sorumlusu” olarak Kişisel Verilerinizi  “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu”a uygun olarak ve aşağıda yer alan kapsamda kaydedip saklayacak ve güncelleyecektir.

Kişisel Verileriniz ancak mevzuatın izin verdiği durumlarda 3. kişilere açıklanabilir, devredilebilir, sınıflandırılabilir ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu sayılan şekillerde işlenebilir.

Kişisel verilerin toplanmasının hukuki sebebi ve işlenme amacı;

Şirketimiz, sunmuş olduğu ürün ve hizmetler ile diğer mevzuat hükümlerine göre acente sıfatıyla sunabileceği ürün ve hizmetler de dahil olmak üzere her tür ürün ve hizmetleri  sunabilmek amacıyla, bu ürün ve hizmetlere ilişkin sözleşmelerin kurulması ve ifası ile doğrudan ya da dolaylı olarak ilgisi bulunan kimlik, adres ve sair kişisel verileri  kaydeder, işler. Mevzuat, Sermaye Piyasası  Kurumu ve diğer kamu otoriteleri tarafından zorunlu tutulan kişisel verileri saklar, bilgilendirme yükümlülüklerine uymak amacıyla raporlar.

Kişisel verilerin aktarılabileceği kişi ve kuruluşlar;

Şirketimiz, kişisel verileri yukarıda yer alan amaçlar ile mevzuat hükümlerine göre ilgili kişi ve kuruluşlara, Şirketimizın iştiraklerine ve aynı gupta bulunan finansal şirketlere, faaliyetlerinin yürütülmesi için hizmet aldığı, birlikte çalıştığı kuruluşlara aktarabilir.

Kişisel verilerin hangi yöntemler ile toplanabileceği;

Şirketimiz kişisel verileri, Genel Müdürlük, Şubeler, İnternet veya Çağrı Merkezi aracılığıyla sözlü, yazılı olarak veya elektronik ortamda toplayabilir.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre 07.10.2016 tarihinden başlamak üzere aşağıda yer alan haklara sahipsiniz. Bu yöndeki taleplerinizi Saray Mahallesi, Toya Sokak, No:3 Ümraniye/İstanbul adresinde bulunan Anadolu Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirebilirsiniz.

Şirketimiza başvurarak, kişisel verilerinizin

a) İşlenip işlenmediğini öğrenme,

b) İşlenmişse bilgi talep etme,

c) İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

d) Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

e) Kanunun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini, yok edilmesini isteme,

f) Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

g) Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.