Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu Duyurusu

Tarih: 24.03.2017

Sermaye Piyasası Kurulu ilke kararı ile Borsa İstanbul tarafından kurulan , İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ( Takasbank ) tarafından işletilen ‘’Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu (TEFDP) 9 Ocak 2015 tarihinde faaliyete geçecektir.

Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu (TEFDP) ile ilgili açıklamalarımız aşağıdadır :

• TEFDP’de işlem gören /görecek olan tüm yatırım kuruluşlarına ait Yatırım Fonlarının alım-satım işlemleri , Kurumumuz merkez ve İnternet şubesi üzerinden ek bir ücret veya komisyon ödemeden gerçekleştirilebilecektir.

• Alım-satım talepleri aşağıda belirtilen platform saatleri içinde ve işlem yapmak istenilen Yatırım kuruluşunun Yatırım Fonu kuralları çerçevesinde alınacaktır.

İşlem saatleri :

• Aynı gün valörlü fon işlemleri :

• Tam iş günlerinde 08:45 – 13:30

• Yarım iş günlerde 08:45 – 11:30

• İleri valörlü fon işlemleri :

• Tam iş günlerinde 08:45 – 17:30

• Yarım iş günlerde 08:45 – 12:30

• Yatırımcılar alım satım yapmadan önce, http://fonturkey.com.tr veya http://fundturkey.com.tr adreslerinden ulaşılabilen Fon Bilgilendirme Platformu’na erişim sağlayarak, hem platformda alınıp satılacak yatırım fonlarına ilişkin karşılaştırmalı olarak getiri, alım satım saatleri, yönetim ücretleri, işlem kısıtları gibi bilgilere, hem de faiz, altın, borsa endeksi gibi diğer yatırım alternatiflerine ilişkin getiri bilgilerine ulaşabilecek ve bu bilgiler sonucunda yatırım fonu alım ya da satım kararı vermeleri halinde, işlemlerini şubelerimiz veya internet şubemiz aracılığıyla gerçekleştirebileceklerdir.

• Yatırımcılar satın aldıkları yatırım fonlarını Platform’da belirtilen saatlerde, fon tarafından açıklanan fiyat üzerinden geri satabileceklerdir.

• Yatırımcıların satın alacakları yatırım fonları , Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) nezdinde Yatırımcı adına açılan hesapta saklanacaktır.

• TEFAS üzerinden yapılan fon alım satım işlemleri üzerinden müşterilerden ayrıca bir ücret ya da komisyon alınmayacaktır.

• TEFDP’na işlem gören tüm Yatırım Kuruluşlarına ait Yatırım fonlarının günlük alım-satım fiyatlarına ulaşmak için ekli dökümana tıklayınız.

Ekli Dökümanlar